Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Life Science Investor Konferencer 20. oktober 2021

20. oktober, 2021 kl. 13:30 - 18:00

Økonomisk Ugebrev er stolte af at kunne præsentere de nyeste resultater og planer fra: Targovax, Curasight, Bavarian Nordic, Fluoguide og Synklino.

Læs programmet, information om de deltagende virksomheder
og bestil billetter her:

 

Konferencens program:

13:30-14:00 Registrering, kaffe & networking

14:00-14:05 Velkomst v/ Økonomisk Ugebrev

14:05-14:25 Life Science Markedet her og nu, Økonomisk Ugebrev

14:35-15.05 Targovax

15:10-15:40 Curasight

15:40-16:00 Pause + vand og sandwich

16:00-16:30 Bavarian Nordic

16:40-17:10 Fluoguide

17:20-17:50 Synklino

17:50-17:55 Afrunding

 

Om arrangøren:

Bavarian Nordic

Bavarian Nordic har de seneste år gennemlevet en dramatisk transformationsproces fra biotech til profitabelt farmaselskab. Med købet af Rabipur®/RabAvert® mod rabies og Encepur® mod flåtbåren hjernebetændelse tilføjede selskabet to markedsledende vacciner til deres kommercielle produktportefølje.

Senest har Bavarian Nordic leveret positive resultater på flere nøgleprojekter i selskabets pipeline. Afgørende, nye data i RSV-projektet bekræfter det store potentiale for RSV-vaccinekandidaten og efter positive resultater fra første forsøg i mennesker med COVID-19 vaccinekandidaten ABNCoV2 videreføres arbejdet i øjeblikket med et klinisk fase 2-forsøg, der skal undersøge COVID-vaccinens potentiale som en universel booster-vaccine.

Bavarian Nordic er globalt førende inden for koppevacciner, og er mangeårig leverandør til den amerikanske regering af koppevaccinen JYNNEOS®. Med udgangspunkt i vaccineteknologien MVA-BN® har selskabet udviklet en bred portefølje af produktkandidater, herunder ebolavaccinen MVABEA® udviklet i partnerskab med Janssen Pharmaceuticals.

Du kan finde yderligere information om Bavarian Nordic på www.bavarian-nordic.com.

 

Targovax

Targovax (OSE: TRVX) er en klinisk fase immun-onkologisk virksomhed, der udvikler immunaktivatorer til at målrettede behandlinger af store tumorer. Targovax fokus er at “aktivere patientens immunsystem til bekæmpelse af kræft” og dermed forlænge og transformere kræftpatienters liv. Targovax pipeline sigter mod forskellige kræftindikationer, herunder melanom, mesotheliom og tyktarmskræft. Virksomhedens produktkandidater er designet til at udnytte patientens eget immunsystem til at bekæmpe kræften, samtidig med at det giver en god sikkerhed.

Targovax hovedkliniske kandidat, ONCOS-102, er et genetisk modificeret onkolytisk adenovirus, der er konstrueret til selektivt at inficere kræftceller og aktivere immunsystemet til at bekæmpe kræften. På baggrund af meget opmuntrende kliniske data i flere indikationer, både i monoterapi og i flere kombinationer, vil de næste udviklingstrin for ONCOS-102 være at forbedre responserne yderligere hos melanompatienter, der er resistente eller reagerer dårligt på den nuværende behandling.

Yderligere informationer: www.targovax.com

 

Fluoguide

FluoGuide A/S er et klinisk senfase firma med fokus på intelligent kirurgisk præcision som derved hjælper kirurgen med effektivt at fjerne al kræftvæv.

Virksomhedens hovedprodukt, FG001, blev udviklet ved hjælp af FluoGuides patenteret uPAR -teknologi. FG001 tolereres godt og er blevet vist i et proof-of-concept fase I/II klinisk forsøg at identificere og oplyse aggressiv hjernekræft hos patienter.

Kræft, der kan målrettes ved hjælp af FluoGuides uPAR -produkter, omfatter, bland andet hjerne-, lunge-, bryst-, kolorektal-, hoved- og nakke- og bugspytkirtelkræft, hvilket gør FluoGuides teknologi relevant for mere end 80% af solide tumoroperationer svarende til mindst 3 mio. patienter hvert år.

Sammenlignet med typisk lægemiddeludvikling er udviklingsvejen for FluoGuides produkter ligetil og enkel, og FluoGuide’s produkter har derfor en kort vej til markedet. Virksomhedens strategi er at bygge en bred og dyb pipeline, der kan hjælpe mange patienter med forskellige kræfttyper.

 

Curasight

Curasight er en dansk biotekvirksomhed, der stræber efter at udvikle en mere skånsom og effektiv diagnosticering og behandling af kræft. Curasights team er pionererne bag den nye uPAR Theranostics-teknologi. Denne teknologi minimerer bestrålingen af sundt væv ved at kombinere den målrettede uTREAT®-strålebehandling med den præcise uTRACE®-diagnosticering. Flere klinisk forsker-initierede studier på Rigshospitalet er i fase II.

Curasight er baseret på mere end 10 års forskning ved Københavns Universitet og Rigshospitalet. I løbet af det seneste årti har professor Andreas Kjær i samarbejde med et videnskabeligt team udviklet konceptet PET-billeddannelse af receptoren (uPAR) – en kendt biomarkør for kræftaggressivitet – og det skal bruges til forbedret diagnosticering, risikostratificering og behandlingsplanlægning/-opfølgning ved flere kræftformer. PET-billeddannelsesteknikken har revolutioneret den moderne kræftbehandling, og for tiden udføres mere end to millioner PET-scanninger hvert år. Der injiceres et radioaktivt mærket sporstof, der bindes til vævet, hvorefter en PET-scanner kan lokalisere radioaktiviteten og synliggøre kræften.

Curasights teknologi testes i øjeblikket på en bred pipeline med seks forskerinitierede, igangværende kliniske forsøg i fase II og to afsluttede fase II-studier af prostata og brystkræft. uTRACE® afbilder uPAR og dermed også tumorinvasion og dannelsen af metastaser. Ved at afbilde dette kan Curasights teknologi diagnosticere og fastslå, hvilken behandlingsstrategi der bør lægges.

Curasight udvikler liganden uTREAT®, der bruges i behandlingen af kræft, og som binder sig til alle kræftceller i kroppen som udtrykker uPAR – en biomarkør, der er involveret i nedbrydning af det normale væv omkring tumoren. Med uTREAT® bestråles kræften lokalt med begrænset bestråling af det omkringliggende sunde væv. Dette koncept er en mere skånsom form for strålebehandling sammenlignet med traditionel ekstern strålebehandling.

Ved at kombinere strålebehandlingen uTREAT® (“therapy”) med uTRACE® (“diagnostics”) – en teknologi, der er kendt som Theranostics eller teranostik – forventes det at kunne påvise og behandle kræft og metastaser. Ud fra teranostik-princippet kan man vælge den rette behandling til den rette patient på det rette tidspunkt, hvilket skaber betydelige fordele for både patienter og sundhedssystemet.”

Yderligere informationer: www.curasight.com

 

Synklino

Synklino er et Dansk baseret Biotekselskab der udvikler lægemidler til at helbrede patienter, der lider af kroniske virus infektioner. Synklinos første lægemiddelkandidat SYN002 er mod cytomegalovirus (CMV), en herpesvirus der giver livstruende sygdom hos patienter med et nedsat immunsystem, og derfor sætter over 100.000 organ- og stamcelle transplantationspatienter i fare hvert år, hvorfor markedet for et effektivt og sikkert lægemiddel mod CMV udgør over en milliard $ årligt.

Synklinos patenterede lægemiddelkandidat SYN002 kan, som noget helt enestående, effektivt, hurtigt og sikkert eliminere både den aktive virusinfektion og den latente (dvale) infektion. SYN002 har derfor som det eneste produkt (blandt både markedsførte lægemidler og produkter i udvikling) potentialet til at kunne kurere patienter for en herpesvirus, og helt fjerne risikoen for alvorlig sygdom og overdødelighed pga. CMV infektion. Synklino har allerede vist at SYN002 er effektiv og sikker, og at få timers behandling af levende menneske lunger er nok til at mindske risikoen for infektion med 80% – uden nogen tegn på bivirkninger. Synklino planlægger at udvikle SYN002 til netop at behandle organer før transplantation. Denne innovative udvikling er allerede betydeligt fremskredet i samarbejde med flere af verdens førende transplantations- og infektions læger på Toronto General Hospital i Canada. Synklino er ledet af Thomas Kledal, PhD og MBA, der sammen med professor Mette Rosenkilde, MD, PhD står bag teknologien, og af Jette W. Sen, PhD som udviklingschef og Josefin-Beate Holz, MD som medicinsk direktør, tidligere bl.a. medicinsk direktør for Belgiske Ablynx. Bestyrelsen er ledet af John Haurum, MD, D. Phil., tidligere forskningschef i Symphogen og senest administrerende direktør i Britiske F-star. I bestyrelsen sidder også industri iværksætter Mads Laustsen, grundlægger og tidligere direktør af CMC Biologics, Thomas Feldthus, grundlægger af Symphogen, Leukotech and Saniona, samt Magnus Persson fra Eir Ventures og Lene Gerlach fra Vækstfonden Venture.

Yderligere information: www.synklino.com

Detaljer

Dato:
20. oktober, 2021
Tidspunkt:
13:30 - 18:00