Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Life Science Investor Konference den 23. februar 2022

23. februar, 2022 kl. 13:30 - 18:30

Økonomisk Ugebrev er stolte af at kunne præsentere de nyeste resultater og planer fra: Nasdaq, Lipidor, 2cureX, Fluoguide, Bawat og Annexin Pharmaceuticals.

Læs programmet, information om de deltagende virksomheder
og bestil billetter her:

 

Konferencens program:

13:30-14:00: Registrering, kaffe & networking

14:00-14:05: Velkomst v/ Økonomisk Ugebrev

14:05-14:30: Nasdaq en vækstbørs – hvorfor? Carsten Borring, Head of Listings & Capital Markets

14:35-15:05: Lipidor

15:05-15:10: Strække ben pause

15:10-15:40: 2cureX

15:50-16:20: Fluoguide

16:30-16:45: Pause + kaffe, vand og sandwich

16:45-17:15: Annexin Pharmaceuticals

17:15-17:20 Afrunding

Ekstra! (ikke Life Science virksomhed)

Ca. 17.45-18:15 Bawat Water Technologies

 

Videoer og slides fra seneste konference:

Download Slide præsentation her.

 

Download Slide præsentation her.

 

Download Slide præsentation her.

 

 

Download Slide præsentation her.

 

Om arrangøren:

Nasdaq en vækstbørs – hvorfor?

Nasdaq driver i dag 8 børser i verden og er den eneste ’Cross Atlantic’ børs i verden – med selskaber noteret som Novo Nordisk, AstraZeneca, Amgen, Biogen, Sanofi, Genmab og mange flere store pharma og biotech selskaber. Nasdaq US er således den største biotech børs i verden, og Nasdaq i Norden er tilsvarende den største biotechbørs i Europa, men hvorfor er vi det?

Uden en stærk underskov af små og mindre biotech selskaber var det ikke muligt at bevare førerposition i Europa, og derfor er det vigtigt at mindre selskaber har adgang til risikovillige kapital. Det er en af årsagerne til at Nasdaq driver Nasdaq First North markedspladserne i Norden med langt over 500 vækstselskaber noteret med en samlet markedsværdi på over EUR 60 milliarder.

Men hvad er op og ned på Nasdaq First North og hvorfor bruger Nasdaq tid på meget små vækstselskaber, og hvorfor skal I som investor?

Yderligere information om Nasdaq First North: www.nasdaqomxnordic.com

 

Lipidor

Lipidors AKVANO® lipidbaserede teknologi tilbyder unikke produktmuligheder. Lipidor udvikler Supergenerica baseret på eksisterende aktuelle lægemidler. Dette giver mindre risiko og kortere vej til markedet. Der er flere projekter i pipeline, hvor det første har gennemført en vellykket fase III. Det andet projekt er nu i en fase III, hvor der forventes et undersøgelsesresultat allerede i 1. halvår i år. I 2021 blev en kommerciel licensaftale underskrevet for begge disse projekter med Menarini-gruppen for det europæiske marked. Derudover er Lipidor aktive på CBD-området sammen med Cannassure.

Lipidor forventer også, at 2022 bliver et travlt år, og håber at bringe flere gode nyheder omkring undersøgelsesresultater, nye licensaftaler, nye projektudviklinger osv. osv.

Yderligere information: www.lipidor.se

 

SynAct Pharma

SynAct Pharma er en biotekvirksomhed, der sigter på at løse betændelse ved at udnytte melanocortin-biologien. Vores ledende aktiv AP1189 er i fase 2 udvikling til behandling af leddegigt. AP1189 er et immunmodulerende lille molekyle leveret som en tablet én gang dagligt. Virkningsmåden er selektiv melanocortin receptor type 1 og 3 agonisme, hvilket gør den til den første i klassen. Aktivering af disse receptorer resulterer i reduceret sekretion af proinflammatoriske cytokiner fra neutrofiler og i omdannelse af makrofager til at fjerne cellulært affald i hyperbetændt væv – to effekter, der tilsammen inducerer opløsning af inflammation. Fase 2a BEGIN-studiet med patienter med leddegigt rapporterede meget lovende effekt- og sikkerhedsresultater i november 2021 – næste skridt er at åbne en IND med FDA for at få råd om yderligere udvikling.

På grund af den kendte virkemåde blev AP1189 også testet i COVID-19 positive patienter med respiratorisk insufficiens. Resultater blev rapporteret i juli 2021, som viser 4 dage tidligere respiratorisk genopretning, 3 dage tidligere hospitalsudskrivning og mere end 50 % reduceret risiko for at udvikle sig til behov for mekanisk ventilation.

Yderligere information: www.synactpharma.com

 

Fluoguide

FluoGuide A/S (FLUO) har udviklet en unik og patenteret teknologi hvorved man kan øge effekten af kræftkirugi. I dag er det ca 80% af alle kræftpatienter som bliver opereret og ca 50 % af disse vil få tilbagefald på grund af kræften ikke blev fuldstændig fjernet. FluoGuides førende produkt FG001 øger præcisionen i kræftkirurgi ved at oplyse kræften præcist og giver derfor mulighed for at fjerne hele kræftsvulsten, samtidigt med at den mere præcise kirugi også vil give færre bivirkninger. FG001 vil derved reducere lidelser for patienterne og øge sandsynligheden for helbredelse. Det kan også reducere omkostningerne til sundhedsvæsenet til gavn for samfundet.

FG001 er baseret på FluoGuides teknologi omkring uPAR-målrettet fluorofor. Den urokinase-type plasminogen aktivator receptor (“uPAR”) er et protein der sidder på ydersiden af kræftceller, og FluoGuide udnytter dette faktum i udviklingen af FG001 – et fluorescerende molekyle, der binder til uPAR. Ved at FG001 binder til ydersiden af kræften får man et bedre overblik over kræftens udbredelse.

uPAR-målrettede produkter til vejledning i kræftkirurgi kan hjælpe mere end 3 millioner patienter med kræft, der gennemgår operation hvert år. FluoGuide har allerede vist at FG001 har en meget tilfredsstinde sikkerhedsprofil, og endnu mere vigtigt er at FG001 lyser canceren op.

FluoGuide fokuserer i øjeblikket på at demonstrere virkningen af FG001 hos patienter med højgrads glioma eller aggressiv hjerne cancer samt i lunge cancer i kliniske fase IIa forsøg.

FluoGuide forventer at nå en række vigtige milepæle i 2022 inclusive fase II data i aggressive hjerne cancer og i lunge cancer med FG001, samt initiere kliniske udvikling af vores næste lægemidelkandidant FG002. Yderligere information: www.fluoguide.com

 

Annexin Pharmaceuticals AB

Det Stockholm-baserede selskab (ticker ANNX; NASDAQ First Growth) udvikler et nyt biologisk stof, ANXV.

ANXV er under udvikling som en førstelinje og potentielt helbredende behandling for patienter, der for nylig er diagnosticeret med retinal veneokklusion (blodprop i nethindens vener – RVO), den næsthyppigste årsag til blindhed. Med en unik virkningsmekanisme sammenlignet med nuværende behandlinger, sigter ANXV mod at tage en væsentlig del af et 20 milliarder US dollars marked.

Efter et vellykket fase 1-studie, der blev afsluttet i 2021, forventes et fase 2/Proof of concept-studie i RVO at starte i løbet af 2022. Studiet vil blive udført i USA efter godkendelse fra FDA, og vil undersøge sikkerhed, tolerabilitet og effekter på forskellige parametre relateret til syn og nethindefunktion hos patienter behandlet med ANXV kort efter diagnosen.

ANXV efterligner et naturligt forekommende forsvarsprotein, Annexin A5, og har et ekstremt stort potentiale ud over RVO. Stærke prækliniske data understøtter effekter i andre sygdomme med høje udækkede medicinske behov, f.eks. kræft, inflammatorisk tarmsygdom og seglcellesygdom. Annexin Pharmaceuticals håber at se skelsættende kliniske data og interesse fra potentielle partnere og licenstagere i løbet af 2022. Yderligere information: www.annexinpharma.com

 

2cureX

2cureX er et In Vitro Diagnostisk (IVD) selskab med en førende position indenfor lægemiddel sensitivitets testning. 2cureX har udviklet en familie af IndiTreat® test (Individual Treatment). På en lille vævsprøve af patientens kræftsvulst, kan IndiTreat® generere tusindvis af 3D kopier, som kan forudsige, hvorledes patientens kræftsvulst vil respondere på forskellige medicinske behandlinger. IndiTreat® giver således den behandlende læge værdifuld information til beslutning af den enkelte patients behandling.

De første to IndiTreat® test er rettet mod optimering af behandlingen af patienter med metastatisk tarmkræft. Yderligere test er under udvikling. Disse dækker andre stadier af tarmkræft samt andre kræftsygdomme i mavetarmsystemet.

2cureX implementerer i øjeblikket de to første IndiTreat® test på det Europæiske marked. 2cureX har etableret partnerskaber med IVD-distributører i 14 lande dækkende en befolkning på 235 millioner og 142.000 nye tarmkræftpatienter årligt.

De årlige globale omkostninger til kræft-relaterede In Vitro Diagnostiske test overstiger 17,5 milliarder USD, heraf 2,5 Milliarder USD direkte relateret til terapibeslutningsprocessen, med en CAGR på 12,7%. På trods af dette er det kun en tredjedel af kræftbehandlingerne, der understøttes af en test. IndiTreat® fokuserer på at imødekomme dette med IndiTreat®, og derved gøre individualiseret kræftbehandling tilgængelig for alle kræftpatienter.

2cureX er noteret på Nasdaq First North Growth Market I Stockholm (symbol: “2CUREX”) Mere information kan findes på www.2curex.com.

 

Bawat

Bawat er en dansk greentech virksomhed stiftet i 2014 med det formål at udvikle en mere bæredygtig metode til at rense ballastvand fra skibe. FN’s Internationale Maritime Organisation (IMO) estimerer, at der hvert år udledes op mod 10 milliarder tons ballastvand fra skibsfarten i verdens have, floder og store søer. Denne udledning udgør en alvorlig miljømæssig trussel, dels fordi ballastvandet kan indeholde invasive arter, der ødelægger miljøet hvor de udledes, dels fordi ballastvandet kan indeholde sygdomsfremkaldende mikroorganismer som coli-bakterier og kolera.

Bawat har opfundet og patenteret en metode til at pasteurisere ballastvand udelukkende ved brug af overskudsvarmen fra skibets motor. Dette giver en økonomisk og miljømæssig fordel i forhold til andre metoder på markedet, der er nødt til at tilfører giftige kemikalier og bruge energikrævende Ultraviolet bestråling for at slå organismer og plankton i ballastvandet ihjel. Bawats metode er den eneste varme-baserede metode der er godkendt af både IMO og US Coast Guard, og systemet er det eneste, der også er godkendt til brug på land.

Bawat’s ordrebog er voksende og selskabet går nu på børsen for at sætte yderlige turbo på væksten. Provenuet skal især anvendes til at styrke den internationale salg- og markedsføring.

Yderligere information: www.bawat.com

Detaljer

Dato:
23. februar, 2022
Tidspunkt:
13:30 - 18:30